Hogyan változik a Cafeteria 2020. adóévre? – Bonus-Cafeteria

Hogyan változik a Cafeteria 2020. adóévre?

A 2019. januártól életbe lépett radikális változások után 2020-ban csak néhány apróbb módosulás lesz. Tavaly július elsejétől 2%-kal csökkent a szociális hozzájárulási adó (szochó) mértéke, ezt a kedvező változást érvényesíthetjük idén a cafeteria elemek szorzójánál.

Január elsejétől  a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedett. Ezzel néhány juttatás havi vagy éves kerete is megnövekedett.

Kulturális szolgáltatásra, vagy sportesemény belépőre adómentesen fejenként 161.000 Ft adható idén, az egyes meghatározott juttatásként adózó csekély értékű ajándékutalványra pedig 16.100 Ft.

24.150 Ft-ra nőtt a lakáscélú hiteltörlesztésre célzott önsegélyező támogatásként adható havi összeg.

Továbbra is az egyes meghatározott juttatással megegyező adóval adhatók célzott pénztári támogatások.

Változatlanul a munkabérrel megegyezően adózik idén is az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-hozzájárulás, és az egészségpénztári tagdíj-hozzájárulás, amelyek után a pénztártag a befizetést követő évben 20% személyi jövedelemadó visszatérítést vehet igénybe.

2020-tól Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) esetében annyi változás történik, hogy a feltöltést követő második év májusáig fel nem használt egyenleg után az eddigi díj 3 %-ról 3 %, de minimum 100 Ft-ra változik, tehát kiegészül egy minimum összeggel. Nagyban könnyíti a társkártyák, elveszett kártyák pótlásának folyamatát, hogy ezek költsége már levonható a munkavállaló SZÉP-kártya számlájáról.

Küldje el e-mail címét és nevét, és tájékozódjon időben a béren kívüli juttatásokhoz kapcsolódó információkról, a legjobb pénzügyi ajánlatokról és akciókról.

E-mail cím:*
Teljes név:*
Telefonszám:
Adatkezelés:* Elolvastam és tudomásul vettem az adatkezelési tájékoztatót