Újabb módosítás került a parlement elé a 2019-es béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban – Bonus-Cafeteria

Újabb módosítás került a parlement elé a 2019-es béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban

Röviden a lényeg. A javaslatcsomag változatlan elfogadása esetén

  • megmaradna a sportrendezvényre és a kulturális szolgáltatásra szóló belépők (bérletek) juttatásának adómentessége a minimálbérnek megfelelő értékben, ez a kultúrális szolgáltatásnál jelentős emelést is jelent, ami jó hír, ugyanakkor szigorítás, hogy az adómentesség csak a vissza nem váltható korlátozással kiosztott belépőjegyre, bérletre vonatkozna és nem lenne adómentes a juttatás továbbá akkor, ha azt utalvány (például kultúrautalvány) formájában nyújtaná a munkáltató.
  • az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári befizetéseknél az adó feletti rendelkezésre (adó-visszatérítésre) való jogosultság kiterjed minden olyan összegre, amelyet az önkéntes pénztári tagnál adóköteles bevételként kell figyelembe venni

A munkaadók a szakszervezetek és a kormány között továbbra is folynak az egyeztetések. A végleges szabályrendszer biztosan november végére alakul ki.

Hogyan változik a Cafeteria 2021. adóévre?

A 2020. második félévtől érvényes megszokott adóterhek 2021. január 1-től bővülnek a szakképzési hozzájárulással. Az életbe lépő új szakképzési törvény kibővíti a kötelezettek körét, valamint

Read More »

Küldje el e-mail címét és nevét, és tájékozódjon időben a béren kívüli juttatásokhoz kapcsolódó információkról, a legjobb pénzügyi ajánlatokról és akciókról.

E-mail cím:*
Teljes név:*
Telefonszám:
Adatkezelés:* Elolvastam és tudomásul vettem az adatkezelési tájékoztatót