2019. ÉVI CAFETERIA ADÓVÁLTOZÁSOK

Az Országgyűlés által elfogadott adótörvény csomag jelentősen átalakítja a béren kívüli juttatásokszabályrendszerét 2019-től. A törvénycsomag november végéig még módosulhat, a szakmán belül is sok kérdés van leginkább a lakáscélú támogatás, a mobilitási támogatás, a kockázati- és egészségbiztosítások, illetve az önkéntes pénztárak körül.

A jelenleg elfogadott javaslat alapján:

Adómentes juttatásként

  1. az óvodai, bölcsődei térítés lesz adható. Itt könnyítés, hogy nem csak a munkáltató, hanem a munkavállaló nevére szóló számla alapján is összeghatár nélkül elszámolhatjuk a költségeket adómentesen.
  2. továbbra is támogatható a bejárási költség a távolsági bérlet kiegészítésével.

Béren kívüli juttatásként kedvezményes adózással (15% személyi jövedelemadó és 19,5% szociális hozzájárulási adó = összesen 34,5%)

  1. a Széchenyi Pihenő Kártyát adhatják a munkáltatók.

A SZÉP kártya zsebek változatlanok:

  • Szálláshely alszámla – Évente 225.000 Ft-ig
  • Vendéglátás alszámla – Évente 150.000 Ft-ig
  • Szabadidő alszámla – Évente 75.000 Ft-ig

A tervezet szerint a SZÉP kártyára a versenyszférában évi 450.000 Ft munkaviszonyban töltött napokkal arányos részéig adhat a munkáltató.

Egyes meghatározott juttatások közterhe 40,71% marad. (a juttatás értékének 1,18-szorosára kell 15% személyi jövedelemadót és 19,5% szociális hozzájárulási adót fizetni).

Ebbe a kategóriába kerül 2019-ben az elfogadott adócsomag szerint:

  1. A béren kívüli juttatások (SZÉP Kártya) keretösszeg feletti része
  1. Önkéntes egészségpénztárba fizetett célzott szolgáltatás
  2. Önkéntes nyugdíjpénztárba fizetett célzott szolgáltatás
  3. Ajándékutalvány – Csekély értékig (évente 1 alkalommal maximum a minimálbér 10%-ig)

 A közteher mértéke módosulhat, legvalószínűbb, hogy a szociális hozzájárulási adó mértéke jövő évben csökken, azonban a mértéke és a változás időpontja még nem végleges.

A többi népszerű elem (Erzsébet-utalvány, ajándékutalvány, iskolakezdési támogatás, önkéntes nyugdíjpénztári, egészség- és önsegélyező pénztári tagdíj-hozzájárulás, évi 100 ezer Ft-ig kedvezményes pénzösszeg juttatás, sport-, kultúra utalvány, mobilitási célú lakhatási támogatás, lakáscélú támogatás, diákhitel-törlesztési támogatás, kockázati biztosítás, egészségbiztosítás, helyi bérlet, munkahelyi étkeztetés) jövedelemként adózna.

Ez azt jelenti, hogy a kiadott juttatások után a munkáltatónak meg kell fizetnie a jövedelemhez kapcsolódó terheket és a munkavállalótól is le kell vonni és be kell fizetni az államkasszába a munkavállalói terheket.

Például a bruttó 1.000,- Ft iskolakezdési támogatásból a munkavállaló nettó 665,- Ft-ot kap meg, a munkáltatónak pedig további 215,- Ft terhet kell megfizetnie.

 

A fentiek fényében érdemes megvizsgálni, hogy vannak-e még ebben az évben tartalékok az adómentes, vagy kedvezményes juttatások területén. Ha a munkavállaló nem használta ki a maximum 5 millió Ft lakáscélú támogatást, szóba jöhet-e a lakáscélú hitelek előtörlesztése, vagy egy ingatlan vásárlás még ebben az évben. Szintén kézenfekvő juttatás lehet év végéig a 100 ezer Ft-os pénzösszeg kiadása, ha idén még nem használta ki a munkavállaló ezt a lehetőséget.

A lehetőség kihasználásához jól jöhet a 13. havi bér, az év végi vagy karácsonyi jutalom bruttó keretösszegének juttatásokban történő kiadása.

2019:

A legfontosabb kérdés pedig: hogyan érdemes felkészülni a jövő évre az új adótörvények ismeretében? Hogyan lehet a jelenlegi, cafeteria juttatásokra fordított költségkereten belül, a munkavállalói igényekhez igazodva a lehető legtöbb nettó jövedelmet (juttatási értéket) biztosítani?

 

Javaslatunk az, hogy a juttatásokra fordított költségkeret ne kerüljön „alapbéresítésre”, hanem maradjon meg egy motivációs keretnek, amelyet azután a munkáltató az adott törvényeknek megfelelően, mindig újra tervezve az évet a munkavállalók igényeit figyelembe véve, a lehető legoptimálisabban tudja biztosítani. A cafeteria juttatásokkal kapcsolatos gyakori törvényi változásokat alapul véve ugyanis a jövő évre elfogadott jogszabály nem biztos, hogy 2020-ban is változatlanul érvényes lesz.

A változások miatt a közel jövőben minden parterünket megkeressük és közösen olyan személyre szabott, juttatási rendszert alakítunk ki, amely illeszkedik a vállalat HR stratégiájához.

A tervezés előkészítéséhez készítettünk egy kérdőívet, amelynek kitöltése nagyban segítheti az együtt gondolkodást.

A kérdőívet eddig több összesítve mint 14.000 munkavállalót foglalkoztató munkáltató partnerünk töltötte ki. Töltse ki a Ön is a kérdőívet, és a kutatás eredményét Önnek is elküldjük a megadott e-mail címre:

A felmérést itt éri el: https://www.survio.com/survey/d/cafeteria2019

A kérdőív anonim, az adatokat pedig összegezve elemezzük. Kitöltése mindössze 8-12 percet vesz igénybe. Köszönjük együttműködését.

 

<< vissza a főoldalra